Image11

Blog

FőoldalEseményekFüggőleges kertek az otthonodban: álomszép növényfalak

Függőleges kertek az otthonodban: álomszép növényfalak

Költöztesd be a természetet a lakásba: íme néhány tudnivaló, ha beltéri növényfalra vágysz.

–   Egyre gyakrabban díszítik a lakások falait vertikális kertek
–    növényekből összeállított falak általában beépített öntözőrendszert tartalmaznak, amely feltöltve hetekig ellátja a növényeket, a kezelése pedig végtelenül egyszerű.
–    A környezetbarát elemek tisztítják a levegőt, jó hang- és hőszigetelők, ráadásul a szakemberek szerint csökkentik a stresszt, és dekorációnak is kiválók. Választhatunk keretes megoldásokat, de akár egy egész falfelületet is beboríthatnak a növények
–    A konyhában fűszernövényekből is összeállíthatunk egy függőleges kiskertet, fantasztikus illatot teremt majd a helyiségben.

6 szobanövény, amelyek tisztítják a lakásod levegőjét

1. Szobafikus

Tanulmányok kimutatták, hogy a szobafikusz eltávolítja a levegőben lévő toxinokat, valamint a levegőben lévő trópusi kórokozók és paraziták ellen is felveszi a harcot. Mindemellett a különféle tisztítószerektől és bútoroktól származó formaldehiddel szemben is hatékony. Ajánlatos időnként egy nedves kendővel áttörölgetni a leveleit, így megakadályozhatod, hogy eltömődjenek a pórusai.

2. Szobapáfrány

A páfrányok eltávolítják a különféle légszennyező anyagokat, mint amilyen például a formaldehid, a xilol és a toluol. Kutatások szerint ezek az anyagok összefüggésben állhatnak a fejfájással és a légzési nehézségek kialakulásával. Mindezek mellett a szobapáfrány növeli a levegő páratartalmát is.3.

3. Aranypálma

Egy, a NASA által elkészített 1989-es tanulmány szerint az aranypálma az egyik legerősebb légtisztító szobanövény, amely különösen hatékonyan távolítja el a levegőből a formaldehidet.

4. Vitorlavirág

Gondolnád, hogy ezt a gyönyörű szobavirágot az egyik legerősebb légtisztítóként tartják számon? Szintén a NASA nevéhez fűződik az a vizsgálat, amely megállapította a formaldehiddel, ammóniával, benzollal, triklóretilénnel, valamint az asztmát és allergiát is okozó penésszel szembeni hatékonyságát.

5. Anyósnyelv

Ez a nagyon népszerű növény nem igényel különösebb gondoskodást, mindeközben pedig megszabadítja a szoba levegőjét az olyan káros anyagoktól, mint a benzol, a formaldehid, a xilol és a toluol.

forrás:
LAKÁSKULTÚRA online magazin

6 szobanövény, amelyek tisztítják a lakásod levegőjét

Függőleges kertek az otthonodban: álomszép növényfalak

POST A COMMENT