Image11

GreenboX – A városi oázis

FőoldalGreenboX – A városi oázis

GreenboX
– a városi oázis –

Kedveled a növényeket, de nincs időd a gondozásukra? Szeretnél egészségesebb beltéri levegőt? Örülnél, ha otthonodban, irodádban, vagy üzletedben egy olyan design elem lenne, ami oda vonzaná a szemeket és amelyre büszke lehetnél?
Íme egy innovatív termék, amely a szépsége mellett az egészségedre is kiváló hatást gyakorol!

 

Mitől forradalmi megoldás a Greenbox?
– Hamisítatlan élő növényfal élményt kínál úgy, hogy telepítése során nem kell a fél lakást szétverni, nem szükséges víz-; és szennyvíz csöveket kiépíteni.
-Maximum 1 óra alatt pompás növényfalad lesz, átépítés és szerelés nélkül. Készen szállítjuk, Neked csak a növényeket kell behelyezni a helyükre.
Átültetéssel nem kell bajlódnod, a kereskedésben megvásárolt növényeket saját cserepükkel együtt helyezheted be.
-Néhány pillanat alatt kedvedre cserélgetheted a gyógy-; vagy fűszernövényeket, vagy virágba boríthatod otthonodat a nagybetűs ünnepeken.
Házassági évfordulód lesz? Névnap, születésnap? Impozáns látványt kínál a Greenbox, ha 10-15 zöld szobanövény helyére behelyezel ugyanennyi cserepes virágot.
– Greenboxban típustól függően 40-80 db. növényt tudsz elhelyezni úgy, hogy otthonod, vagy irodád alapterületéből szinte semmit nem veszel el.
– Függőleges kerted min. 1 hónapig automata üzemmódban gondozásmentesen működik. Ehhez semmi más nem szükséges azon kívül, hogy havonta egyszer fel kell töltened a tartályát néhány kanna vízzel.
– Mobil berendezés, könnyen áthelyezhető másik helyiségbe.
– Kényelmedről egy saját fejlesztésű mikroszámítógép és egy könnyen kezelhető mobiltelefonos applikáció gondoskodik. Ha elfogy a víz, értesíteni fog téged.
Ha kíváncsi vagy a pillanatnyi vízszintre, leolvashatod mobiltelefonod képernyőjéről.
– A Greenbox egy kompakt XXI. századi berendezés, amely a lenyűgöző design mellett gondoskodik arról, hogy légtered oxigéndús és káros anyag mentes legyen. Megfelelő mennyiségű növény környezetében a baktériumokkal és vírusokkal is könnyebben elbánsz, mintha csak élettelen tárgyak vennének körül.
Párásító berendezések után sem kell kutatnod, mert növényeid ideális klímát alakítanak ki számodra.
Csempéssz egy darabka természetet az otthonodba, vagy a munkahelyedre!
Városi oázis az egészségért és a természet közeli hangulatért!

A szobanövények 7 legfontosabb egészségügyi előnye‎

 

A szobanövények jótékony hatásaival kapcsolatban számtalan tudományos vizsgálat született, amelyek általánosságban az alábbiakat állapították meg:

 • ‎Javítják az általános hangulatot.‎
 • ‎Csökkentik a fáradtságot.‎
 • ‎Csökkentik a stresszt és a szorongást.‎
 • ‎Növelik a szellemi teljesítményt, elősegítik a koncentrációt és kreativitást.‎
 • ‎Támogatják a gyorsabb gyógyulást és fokozzák a fájdalomtűrést.‎
 • ‎A levegő minőségének javításával minimalizálják a fejfájás előfordulását.
 • ‎A páratartalom növelésével jótékonyan hatnak a száraz bőrre és a légzőszervi betegségekre.‎
GreenboX

GreenBox-Zöldfal

Mi a Beteg Épület Szindróma? (Sick Building Syndrome, SBS)

Olyan akut egészségügyi szorongás vagy kellemetlen érzés, amely az épületben való tartózkodás idejével kapcsolatos, viszont konkrét kiváltó ok nem bizonyítható. Tipikus jelenség  a tünetek megjelenése, amikor az egyén az épületben tartózkodik, és a tünetek enyhülése, vagy megszűnése, mikor elhagyja az épületet. Munkahelyeken egyre gyakoribb jelenség, hogy a munkavállaló légzési nehézségekre, szemduzzadásra vagy viszketésre panaszkodik, de feltűnik neki, hogy ezek a tünetek hétvégén vagy ünnepnapokon nem jelentkeznek.

A tudósok összefüggésbe hozták a beteg épület szindrómát az épületek, vagy zárt terek rossz beltéri levegőminőségével.

A beteg épület szindróma fizikai tünetei egyénenként eltérőek, az egyén immunérzékenységétől függően. Az allergiára vagy asztmára hajlamos emberek súlyosabb tüneteket mutathatnak, mint azok, akiknek nincs allergiája.

Az Egyesült Államok Környezetvédelmi Ügynöksége (EPA) vizsgálatai megállapították, hogy a legtöbb amerikai idejének 90%-át zárt térben tölti, ami növeli a beltéri levegő minőségével kapcsolatos tünetegyütteseket.

Íme néhány gyakori beteg épület szindróma panasz:

 • Száraz köhögés
 • Torok irritáció
 • Nehéz légzés
 • Égő érzés az orrban
 • Orrfolyás
 • Tüsszentés
 • Viszkető bőrkiütések
 • Fejfájás
 • Szédülés
 • Fáradtság
 • Ingerlékenység
 • Hányinger

Milyen megoldások lehetségesek?
Épületvizsgálat
Ehhez az épület alapos értékelése szükséges a beltéri levegő minőségének, a szennyező anyagok forrásának, valamint a fűtési, szellőztető és szokásos rendszerek állapotának meghatározásához. Ezt a vizsgálatot szakértőnek kell lefolytatnia a rossz beltéri levegőminőség okainak pontos azonosítása érdekében.
Ha az építési vizsgálatot követően a szennyező forrásokat beazonosították, azokat következetesen el kell távolítani.
Növelje a szellőztetések gyakoriságát és mértékét.
Használjon olyan berendezéseket, amelyek elősegítik a megfelelő levegő elosztását, és szűrést az épület bizonyos helyiségeiben vagy tereiben, ahol nagyobb mennyiségű a légszennyezőanyag és rosszabb levegő minősége.

Mi okozza a beteg épület szindrómát?

A beltéri anyagok, pl. a szőnyegek, kárpitok, feldolgozott fatermékek és tisztítószerekés festékek illékony szerves vegyületeknek (VOC) nevezett vegyi anyagokat bocsáthatnak ki. Ezek legjellemzőbb megjelenési formái a  formaldehid, benzol és xilol.

A VOC további forrásai a kültéri égésből származó füstök és a gépjárművek kipufogógázai. A nem jól elhelyezett szellőzőnyílásokkal rendelkező épületek hajlamosak ezeknek a mérgező vegyi anyagoknak a külső vagy kültéri forrásokból beáramlására.

Szomorú valóság, hogy a beteg épület szindróma tünetei akkor is megjelenhetnek, ha az egyes káros anyagok egészségügyi határérték alatt találhatóak meg az adott beltérben, viszont sokféleségük miatt az összesített koncentráció megnövekszik.

A tüneteket azonban nem pusztán vegyi anyagok idézhetik elő, előfordul, hogy biológiai anyagok is kiváltják.

Régi épületekben, ahol az elégtelen szigetelés miatt penészgombák, gombák, baktériumok szaporodnak el, amelyek mikrobákat, spórákat és pollent bocsátanak ki, amelyek egyes embereknél allergiás tüneteket válthatnak ki.

Zöld felületek növelése
Patrick Blanc biológus a nyolcvanas években hosszabb időt töltött trópusi őserdőkben, a növények életét tanulmányozva, majd Európába visszatérve építeni kezdte belső zöld növényfalait. A mai technika már lehetővé teszi a számítógép által vezérelt, teljesen automata élő növényfalak létrehozását is.
A növények megkötik a szálló port és kiszűrik a levegőből az illékony káros anyagokat, egyszerűbben megfogalmazva, oxigént termelnek. E kiváló tulajdonságuk mellett párásítják a levegőt, ami a mai modern építési technológiákat ismerve számottevő szempont lehet. A Levegő Munkacsoport megállapítása szerint egy megfelelő méretű élő növényfallal akár 30 százalék klimatizálást is meg lehet takarítani.
A szobanövények pozitív tulajdonságait 1989-ben már a NASA is vizsgálta, amelynek eredményeként bebizonyosodott, hogy nálunk fellelhető egyszerű növények is, így pl. a Vitorlavirág, Filodendron, Szobai futóka, Zöldike is nagyszerű teljesítményre képesek a beltéri levegő javítása terén.
Ne feledjük, a természetes zöld légtisztító nem csak gyönyörű, de nem fogyaszt áramot és hangtalan is.

Álló és fekvő GreenboXunkat megtekintheted Bemutatótermünkben!

Bemutatótermünk címe:

1201 Budapest, Helsinki út 81.
Behajtás a Torontál utca felől. Bemutatótermünk az épület első emeletén található.

Hétfő: 09:00-16:00

Kedd: 09:00-16:00

Szerda: 09:00-15:00

Csütörtök: 09:00-16:00

Péntek: 09:00-15:00

Szombat: Zárva

Vasárnap: Zárva

(előre egyeztetés esetén, más időpontban is látogatható a bemutatóterem)

Hívj minket:
+36703266609

 

Írj nekünk és kérj árajánlatot!

Sorry, the comment form is closed at this time.